Brons voor Wilco bij Foto Online 2022-2

Wilco is met zijn foto Palau de les Arts onderscheiden met Brons tijdens de Foto Online 2022-2 fotowedstrijd georganiseerd door de Nederlandse fotobond.


Fotograaf: Wilco van Bragt

Jacqueline finalist jubileumwedstrijd

Als onderdeel van het 100 jarig jubileum organiseerde de Nederlandse fotobond de jubileumwedstrijd. De wedstrijd bestond uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel was een wedstrijd per regio. Dit leverde in ieder genre/categorie een top 3 op. Vanuit FC Made vielen Wilco (2de prijs architectuur), Jan Versteeg (3de prijs architectuur), Marjan (2de prijs model/portret) en Jacqueline (1ste prijs vrije expresses) in de prijzen en mochten hun foto aanleveren voor de landelijke wedstrijd (het tweede onderdeel). In de finale van deze landelijke wedstrijd was in totaal plaats voor 45 foto's (vanuit 1800 inzendingen). Jacqueline behaalde met onderstaande foto deze finale en behaalde uiteindelijk een eervolle vermelding. 

 

         
Fotograaf: Jacqueline van Bijnen

Leden FC Made in de prijzen bij Benevisie 2022

Afgelopen 12 november heeft de jurering van de Benevisie 2022 plaats gevonden. Diverse leden van FC Made zijn hierbij in de prijzen gevallen. Jacqueline zelfs vier keer, een derde en vierde plaaats in de categorie kleur een vierde plaats en een acceptatie in de categorie monochroom. Jan (Versteeg) een zesde plaats in categorie kleur en acceptatie in monochroom. Natascha een negende plaats in monochroom en één acceptie in kleur. Marjan (ingezonden via Creativision) een vijfde plaats in de categorie monochroom, zevende plaats kleur en een acceptatie monochroom. Jan (Donckers), Martin, Brigitte en Wilco zijn ook nog gewaardeerd met één of meer acceptaties. De volledige uitslag is te vinden op de website van Fotobond ABW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjan benoemt tot Top Fotograaf Fotobond

Binnen de wedstrijden heeft de nationale Fotobond een prestatie onderscheiding programma waarbij een fotograaf door middel van de ranking punten een addtionele titel kan behalen. Fotografen die vaker een onderscheiding brons, zilver of goud behalen in een van de wedstrijden maken kans op deze titels. Dit jaar heeft Marjan de titel Top Fotograaf Fotobond ontvangen, nadat ze al eerder onderscheiden was als Uitstekend en Honorair Fotograaf Fotobond. Op de website van de Fotobond zijn alle details te lezen, welke prestaties exact nodig zijn om deze titel te behalen. 

 

Wilco derde Foto Regionaal 2022

Afgelopen vrijdagavond 29 april vond de openbare bespreking plaats van Foto Regionaal Afdeling Brabant-West. Hierbij is de serie van Wilco van Bragt met de naam Privacy als derde geëindigd. Daarnaast worden ook de series van Jan Versteeg en Brigitte Tijssen voorgedragen voor deelname aan Foto Nationaal 2022.

Jacqueline en Marjan Foto Individueel 2022 #1

In 2022 heeft de Fotbond een nieuwe opzet van Foto Individueel. In plaats van een keer vindt de wedstrijd dit jaar twee keer plaats. Bij de eerste wedstrijd zijn Jacqueline en Marjan in de prijzen gevallen, welke exact wordt bekendgemaakt in oktober 2022, tegelijkertijd met de uitslage van de tweedee Foto Indivueel 2022 wedstrijd.

  

Fotografen: Jacqueline van Bijnen (links) en Marjan Bogers (midden en rechts)

Tonny Thijssen geselecteerd bij Foto Nationaal

Foto Nationaal is een jaarlijkse salon (expositie) van de Fotobond. Het doel is een expositie samen te stellen van fotoseries bestaande uit 5 samenhangende beelden met een, qua genre, zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie. Er wordt gekozen voor kwalitatief hoogstaand, eigentijds werk. Uit het grote aantal inzendingen zal de commissie maximaal dertien series kiezen. Bij de editie van 2021 is de serie Dreaming van Tonny geselecteerd als een van deze dertien series, zie https://fotobond.nl/fotowedstrijden/foto-nationaal/

FC Made wint Van Erven Van Deun Beker Benevisie 2021

Op 6 november heeft de officiële prijsuitreiking plaats gevonden van de Benevisie 2021 wedstrijd georganiseerd door de Fotobond ABW. De best presenteerde club op deze wedstrijd ontvangt de Van Erven van Deun wisselbeker. Dit jaar was deze eer weer voor FC Made door de prestaties van de leden op deze wedstrijd.

- Marjan Bogers: 1ste plaats kleur, 6de plaats monochroom, 1x acceptatie kleur
- Jan Donckers: 10 plaats kleur, 5de plaats monochroom, 1x acceptatie kleur
- Jan Versteeg: 7de plaats monochroom
- Jacqueline van Bijnen: 2x acceptatie monochroom, 2x acceptatie kleur
- Wilco van Bragt: 2x acceptatie monochroom
- Tonny Thijssen: 1x acceptatie kleur

 

Goud, Zilver en Brons Marjan bij Foto Individueel 2021

Bij de wedstrijd Foto Individueel van de Fotobond is Marjan gewaardeerd met 1x goud, 1x zilver en 2x brons (via diverse fotoclubs).

   

 

 

FC Made 14de Plaats Bondsfotowedstrijd + 4x Brons

Bij de Bondsfotowedstrijd heeft FC Made een verdienstelijke 14de plaats behaald, daarbij zijn de foto's van Tonny Thijssen, Herman van Riel, Wilco van Bragt en Marjan Bogers gewaardeerd met Brons.